Coach + scheiding

Het verbreken van een relatie is een heftige en ingrijpende periode in je leven. Misschien hebben jullie een weloverwogen beslissing genomen om te scheiden of was het niet jouw keuze en kwam het ook nog eens vrij onverwacht. Hoe een scheiding ook tot stand is gekomen, het heeft een grote impact. Je hoeft het niet alleen te doen. Je kunt bij mij terecht voor coaching voor, bij of na scheiding.  
life coach breda

Coaching bij scheiding

Bij een scheiding komen veel emoties kijken zoals boosheid, verdriet, frustratie, schaamte, angst, teleurstelling. Emoties zijn vaak niet de beste raadgevers terwijl je in deze periode juist veel belangrijke beslissingen moet nemen en er samen aan uit wil komen. Door emoties kunnen scheidingen in vechtscheidingen eindigen. Dit is is natuurlijk het laatste wat je wilt en kan traumatisch worden voor jezelf en zeker ook voor de kinderen als die er zijn. 

Juist in deze onzekere periode van scheiding zijn je kinderen gebaat zijn bij een ouder die er helemaal voor ze is en die stevig in zijn/haar schoenen staat.  Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Doordat je zelf niet lekker in je vel zit en snel emotioneel en vermoeid bent, is aandacht geven aan je kinderen of het nemen van goede beslissingen juist erg lastig.

Gun jezelf (en je kinderen) in deze situatie een coach die er helemaal voor jou is. Na het coachtraject ben je sneller weer je zelf en heb je je emoties weer onder controle. Bovendien kun je je kinderen weer de aandacht geven die ze verdienen in de ook voor hen lastige tijd.  Je bespaart ze een traumatisch ervaring. In plaats daarvan laat je ze zien dat een scheiding een turbulente en verdrietige periode in een leven is, maar dat je er ook sterker, beter en liefdevol uit kunt komen. 

‘Maak je scheiding zelf tot een succes,
daar heb je de ander niet voor nodig’

Coaching na scheiding

Ook als de scheiding eenmaal is afgerond ben je niet plotsklaps je stralende zelf. Je moet je nieuwe leven opnieuw vormgeven. Want wie ben jij nog zonder je relatie? Waar sta jij voor?  Waar word jij blij van?  Wat vind jij belangrijk? 

Als jullie kinderen hebben breekt ook hier een heel nieuw tijdperk aan. Want hoe ga je om met de tijd dat de kinderen niet bij jou zijn en het stil is in huis? Daarbij is het belangrijk een nieuwe samenwerkingsrelatie met je ex succesvol vorm te geven. Want ook al ben je nu gescheiden jullie blijven samen de ouders van jullie kinderen. 

coach bij scheiding

WAAR KAN EEN SCHEIDINGSCOACH JOU BIJ HELPEN?

 • communicatie met je ex verbeteren
 • overzicht creëren bij het nemen van beslissingen
 • vormgeven van jouw nieuwe leven
 • verwerken en plaats geven aan je emoties
 • weer krachtig, zelfverzekerd in je nieuwe leven staan
 • nieuw perspectief ontwikkelen
 • je rol als ouder op een goede manier blijven vormgeven
 • herstellen van stressklachten

Coaching bij overweging scheiding

Overweeg je een scheiding maar weet je dit nog niet zeker? Loop je tegen zaken aan en wil je helder krijgen waar jij nu behoefte aan hebt? Dan is coaching wellicht ook iets voor jou.

Problemen in je liefdesrelatie worden als meest belastend ervaren. Er zijn tal van mogelijke redenen waarom jouw relatie niet loopt zoals je graag zou willen. Vastgeroeste patronen, je niet gehoord, gezien of gewaardeerd voelen, te weinig aandacht voor elkaar, verliefd worden op een ander ….

Je krijgt tijdens de coaching inzicht in waar jij behoefte aan hebt. Daarbij leert de ervaring dat tijd en energie steken in je relatie altijd de moeite waard is. Soms lukt het om elkaar weer te vinden, te waarderen en de liefde weer te voelen. En mocht je toch besluiten om te scheiden, dan is goede communicatie en respect noodzakelijk om goede afspraken te maken en in een andere vorm verder te kunnen met elkaar. Zeker als jullie samen kinderen hebben.

Enkele voorbeelden van coachvragen bij twijfel over je relatie

 • Wat vind ik nou belangrijk in een relatie en hoe kan ik dit ervaren binnen mijn huidige relatie
 • Mijn partner staat niet open voor relatietherapie, echter wat kan ik zelf doen?
 • Hoe kom ik sterker in mijn schoenen te staan als het wel tot een scheiding komt?